Capo (Shanghai, China):
Neri&Hu Design and Research Office

Capo_2012_China_Neri_Hu_Design_and_Research_Office_1_1

Carved into the attic of a 1911 building in Shanghai, a series of cavernous rooms makes up Capo, a Basilica inspired Italian restaurant design by Neri&Hu Design and Research Office.

Capo, 2012 (China) Neri&Hu Design And Research Office (2)

The venue is cocooned in Chinese grey brick, with furniture completely custom design by Neri&Hu.

Capo, 2012 (China) Neri&Hu Design And Research Office (3)
Capo, 2012 (China) Neri&Hu Design And Research Office (4)

The space might be dark, but the rich wood and bronze accents bring hints of warmth and refinement to the rustic grey brick backdrop. Hand-blown glass lights and leather strap details on the chairs created an intimate and personal atmosphere.

Capo, 2012 (China) Neri&Hu Design And Research Office (5)

The eye-catching ceilings are finished with custom moulded plaster ceiling tiles, reminiscent of traditional ceiling frescos.

Capo, 2012 (China) Neri&Hu Design And Research Office (6)

Capo is shortlisted for the Restaurant & Bar Design Awards 2012/13 in the Asia Restaurant category. The winners will be revealed on the 12th September at London’s Farmiloe Building. You can purchase tickets to the awards via our website.

← Previous post:

Next post: →

↑ Return to archive index