Tap on the Line:
Concorde BGW

tap_on_the_line_3

The brief for Tap on the Line, designed by Concorde BGW was to restore the pub back to its Victorian glory. Housed in the former Buffet Rooms, it has beautiful period features including a large double height vaulted ceiling. One of our objectives was to re-introduce a grander feel and renovate the old part of the pub was linked to the existing station building by a wrought iron, domed arcade which was glazed on all sides.

tap_on_the_line_2

The buildings are listed examples of Victorian railway architecture. A number of period features had been obscured or ignored and needed reinvigoration. The pub was linked to the station building by a glazed wrought iron, domed arcade, this place was unloved and the terrace was outdated with concrete paving.

tap_on_the_line_39

The challenge was to re-introduce a grander, Victorian feel whilst producing a focal point for local and tourist trade throughout the day. The renovation brought back to life a number of beautiful period features including the large double height vaulted ceiling in the bar and Victorian grandeur in the shape of a main bar complete with metal columns and station clock.

tap_on_the_line_40

The original glazed, wrought iron domed arcade has been transformed into a café with a distinct atmosphere and charm. A nursery style terrace with feature rose arches and vintage seating has a cosmopolitan appeal.

tap_on_the_line_10

Images © Concorde BGW

← Previous post:

Next post: →

↑ Return to archive index