Bibigo:
Central Design Studio

Wood Lattice wall, Bibigo - Central design studio
Central Design Studio were inspired by the creative energy coming out of Seoul, South Korea, for the design of Bibigo and have created a London dining space with a casual, stimulating atmosphere.

Bar, copper mesh lights, Bibigo korean restaurant

The industrial shell is a reference to the artistic spirit of the Hongdae area in Seoul, whilst the material palette of natural timbers and stone add a layer of warmth and texture.

Copper mesh ceiling Bibigo - Central design studio 09

The combination of wood and rock, coupled with the bold use of copper mesh and blackened steel, especially on the high ceilings, provides a dynamic setting for more traditional Korean elements of the design. Hand-selected antique Korean furniture pieces populate the space, adding tradition and age.

Lighting, Copper and black Bibigo - Central design studio 03

The private dining room is formed like a Hanok or traditional Korean house, with bespoke banquettes and sharing tables which evoke traditional Korean craft, and a solid oak frame forms the boundaries of the room.

dining area, lighting Bibigo

In addition, Central Design Studio have collaborated with lighting and furniture designer Tom Raffield, to produce unique table lights especially for the project. There are two variations of bespoke lighting for the project, inspired by Tom Raffield’s pendant cage lights – one set for table lights and one set to sit on the cil.

Diffusing lights Bibigo - Central design studio 05

The lights are designed to cage the light bulb, so that a beautiful lighting effect is thrown out in shafts, through the cage. These lighting fixtures were made from a laser cut birch frame and birch dowel for the cage. Birch was selected because the material is a beautiful wood with an authentic colour and they used an eco-varnish in order not to change the raw material. This allows the light to be reflected from the natural surface of the wood, creating a warm glow and beautiful shadows on the walls.

Dining wood lattice wall Bibigo

A modern take on traditional Korean style screens were commissioned and shipped direct from Korea, creating a centre piece of wood lattice.

Images © Central Design Studio

← Previous post:

Next post: →

↑ Return to archive index